Gemenci fakeresés

Ennek a beszámolónak külön története van. Eredetileg nem terveztem hosszabb fakeresést. Gyuri meghívására, Kölked környékére, a Szúnyog szigetre mentünk, Győző fáinak megcsodálására.

Az odafelé vezető úton még becserkésztem egy fekete nyárfát, amit évek óta nézegettünk az M0-ról. Most végre sikerült megmérnem. Tisztességes 740 cm-esnek bizonyult.

Ennyiben is maradtam volna, ha szombaton kora reggel meg nem pillantok egy „nagyfás” sziluettet az 55-ös útról az erdőben. Gondoltam vasárnap, hazafelé majd útbaejtem. Szép kiállású 675-ösnek bizonyult. mintha a vindornyalaki óriás kistestvére lenne.

A második fa viszont kétdimenziós volt és csak 597 cm-en állt meg a szalag.

Ezen megfelelően felbosszantottam magam és nekiálltam random módszerrel, az 55-ös út mentén más fákat keresni. Számos 300-as vénic szil után ellenálltam a kísértésnek, hogy egy 350 cm körüli zöld juhart belistázzak és a dendrománok istene megjutalmazott állhatatosságomért. Egy jól körülhatárolható helyen először egy 801 cm-es, „háromágú” fekete nyárfát találtam,

majd egy nagyon csúnya kétágú fánál 1010 cm-t mutatott a centi.

Meredek töltésoldalban áll, így egyik oldalról akár alacsonyan elágazónak is lehet tekinteni.

A sok nyárfa között szinte felüdülés volt ez a magas kőris, amelyik mintha tudta volna, hogy milyen magasan szabad elágaznia, ahhoz, hogy listás lehessen.